© Massage praktijk 2012
Sportmassage
Sportmassage is het onderhouden van de conditie van de spieren van sporters op elk niveau,inclusief gelegenheidssporters. Onverwachts sporten kan spierpijn veroorzaken. Sportmassage bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen en vermindert spierpijn, kramp en eventuele blessures. Naast lichamelijke ontspanning geeft het ook psychische ontspanning waardoor het lichaam nog meer instaat is zich sneller te herstellen.
Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol. Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen / weken) na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft. Als de spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen. Preventief tapen of bandageren kan mogelijke terugval van blessures voorkomen.
Klassieke massage Direct naar Medical taping concept Sportmassage Lymfedrainage Medical taping Spatadertherapie Tarieven Contact
© Massagepraktijk Beerta 2012
Home Triggerpoint